1.jpg
DSC_0349%20(4)-kopi_edited.jpg
BIPOLAR AFFEKTIV SINDSLIDELSE

Som bipolar oplever man store udsving i stemningsleje og aktivitetsniveau. Man  har både maniske og depressive episoder.

Mit liv med bipolar

Mit navn er Amalie. Jeg er 21 år gammel og er fornylig blevet diagnosticeret med bipolar affektiv sindslidelse type II. Set udefra er jeg en ganske almindelig pige, der som alle andre på min alder er i gang med at finde min vej i livet. Jeg har altid været målrettet, ambitiøs og fuld af visioner. Jeg har altid haft en plan, vidst hvad jeg ville.

 

Nu har jeg fået en diagnose, jeg har en psykisk sygdom. Jeg har stadig mine drømme, men mit selvbillede er ændret. Hvem er jeg? Jeg ved, at min adfærd styres af mit stemningsleje, at mit humør svinger i pendulfart mellem to poler. I det ene øjeblik svæver jeg i en rus af mani, i det næste drukner jeg i modløshed. Er jeg min sygdom? Jeg vil gerne have et godt liv. Et liv med kærlighed, familie og karriere. Et liv, hvor jeg føler mig rask. Men vil min sygdom begrænse mig i mine drømme? Kan jeg få det liv, jeg drømmer om? 

 

Forud venter mig en lang proces. Jeg skal lære min sygdom at kende, blive tryg ved den og bruge den til at definere mig selv på ny. Jeg har meget at lære, og det vil tage tid at lære det hele. At leve med en psykisk sygdom er tabubelagt, men jeg har brug for at sige det højt. Min blog er tænkt som et redskab i min egen bearbejdningsproces. Jeg ved, at det hjælper mig at sætte ord på. Jeg ved også, at jeg ikke er alene. Der er mange ligesom mig, og det vil være mig en stor glæde, hvis mine erfaringer kan være andre til hjælp. 

 

Det her er mig, min blog om mit liv - en personlig skildring af et liv med bipolar. Føl dig fri til at følge med

 

Mange knus

Amalie ♥